четвъртък, 24 март 2016 г.

Направи си сам детска книжка за Благовещение

Дори децата да не могат да четат, направата на такава книжка няма да ги затрудни. Те ще свързват картинките с текста, който чуват. Вече сме правили подобно упражнение с Тони по-миналата година, когато беше на четири години половина.

Съзнавам, че иконите за оцветяване, които Ви предложих меко казано имат несъвършенства, и, понеже оправданията са грозно нещо, няма да Ви занимавам с битовизми. :) Надявам се да ми простите, че изгарях от търпение да споделя идеята с Вас.

За направата на книжката са достатъчни два листа формат А4, сгънати на две и пъхнати един в друг. (Ние използвахме три листа.) Използвах телбода, за да закрепя листата. Вие може да се придържате към варианта перфоратор и панделка.

Как става с телбод? Тези инструкции не са за деца!!! Прегънатите листа слагаме един в друг да заприличат на книжка. Слагаме листата върху стиропор или възглавница. Разтворения телбод слагаме там, където искаме да защипем листовете и силно удряме с длан отгоре, за да пробием хартията. После слагаме на още едно място и повтаряме същото. Обръщаме и внимателно прибираме стърчащите крайчета, като ги притискаме с нож или друг подходящ предмет. Телчетата са много остри, внимавайте!

Сега започваме да редим картинките и текста. Залепваме САМО текста. Но задължително поставяме картинките на листа, за да видим как ще е организирано съдържанието. Книжката ще изглежда ето така, когато я дадем на детето:




А след като прочетем с детето текста и подредим картинките, ще изглежда ето така:
кориците




Както казах, оказа се, че и два листа са достатъчни, защото на нас ни останаха три празни странички. Ако се спрете на вариант два листа формат А4, може да пропуснете вътрешната корица с Похвалната песен на света Богородица. Ние мислим да използваме останалите три странички за тропара на празника, други икони и собствени рисунки. :) Приятна работа!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...