Добре дошли!

За мен

 Казвам се Майя и обичам да давам съвети, за което винаги съжалявам. Предпочитам да мисля за този блог като за място с набързо надраскани неща - спомени, някой и друг проблясък на гениалност (главно детска), малко хленч и хубави извадки от нета.

За блога


Когато един православен сяда да яде в закусвалня, той няма демонстративно да вдигне ръка и да се прекръсти преди хранене, а на ум ще каже само: "В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин!" Няма да започне да се храни без молитва, но ще запази това в тайна. Имах колебания дали да направя публично достояние такава важна част от живота си като преживяванията на нашето семейство, свързани с вярата. Надявам се, че с този блог ще съм от полза на хората, които като нас не са възпитани от вярващи, църковни родители и сами търсят пътя да дадат най-доброто на децата си.

Православните родители не са по-различни от всички останали. Те се вълнуват от това децата им да са нахранени, облечени, образовани, възпитани, щастливи, успели, но всичко това може да стъпи само на здравата основа на живата връзка с Бога.

Малкък послепис:

Откакто съм попадия, не ми излиза от ума коментара на тази симпатична анонимна читателка, която първа остави коментар тук. Днес е 22 август 2013 г и е време за редакция. Преди, когато малко хора знаеха, че съпругът ми е църковен певец, избягвах да се прекръствам извън храма, но сега, когато отецът сложи расото, вече се набиваме много повече на очи, а аз съм длъжна да давам добър пример на хората. Или поне да се старая. Затова се стремя винаги деликатно да се прекръстя преди хранене, независимо къде се намирам. Същото правя и когато минавам пред църква. Със съпруга ми открихме, че много по-малко се притесняваме в такива моменти, ако погледът ни е сведен надолу и не се интересуваме какво впечатление ще оставим в околните.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...