Добре дошли!

За мен

Името ми е Майя Дичева. Започнах да се изповядвам и причастявам през август 2006 година, по време на Богородичния пост. Това време на годината винаги ми е скъпо на сърцето. Когато се запознах със съпруга си, той беше църковен певец. А от 2013 година  е свещеник, което ме прави презвитера. Имаме три деца. Заедно вървим по стръмния път и се надяваме да успеем да минем през тесните врата.

За блога


Първоначалната идея на блога беше по-скоро мисионерска: невъцърковените хора да получават информация за вярата. А също и да задоволявам нуждата си от общуване.

С течение на времето представите ми за вярата и живота се промениха. Преди съм писала неща, за които мнението ми се е променило доста. Целите на блога също са различни. Опитвам се да качвам материали, които да са от полза на часовете по Вероучение за учители и родители.

Тук-таме ще се появява информация, свързана с интересите ми в областта на църковните изкуства. Споделям неща, които може да са от полза на други начинаещи като мен. Не съм учител по пеене или иконопис. Съпругът ми беше църковен певец 8 години, преди да го ръкоположат. Аз съм посещавала двукратно едноседмичен интензивен практически курс по иконопис за начинаещи. Моля, приемете нещата, които споделям като записките на студент, който услужва на другарче с тях.

Ще продължавам да споделям статии и книги, които ни помагат да бъдем по-добри родители. А понякога просто и по-добри християни. Защото без Божията помощ как би могло отговорното дело на родителството да даде плод? Ако не сме ревностни във вярата, как ще израснат децата ни добри християни?

Моите авторски материали можете да ползвате и възпроизвеждате по всякакъв начин за слава Божия. Не държа да споменавате източник. Имайте предвид, обаче че повечето са на чернова и се нуждаят от редакция. Свободно може да ги редактирате според нуждите си.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...