вторник, 8 април 2014 г.

Постен морковен кейк

Източник рецептаhttp://christinehennessey.blogspot.com/2011/05/best-vegan-carrot-cake-recipe-ever.html?m=1

Изпробвано, препоръчано и снимано от И. Морган


Нужни продукти: 
2 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч бяла захар
1/4 ч.ч кафява захар
1/2 ч.л сол
2 ч.л бакпулвер
1/2 ч.л сода бикарбонат
2 ч.л канела
3 ч.ч настъргани моркови
3/4 ч.ч рапично олио
1/2 ч.ч портокалов сок
1/2 ч.ч светли стафиди
1/2 ч.ч кокосови стърготини, неподсладени
1/2 ч.ч накълцани орехи

Начин на приготовление:  

Включете фурната на 180 градуса и намаслете тавичка с размери 23x23 см.

Смесете брашното, захарта, солта, бакпулвера, содата бикарбонат и канелата, до хомогенна смес. Добавете настърганите моркови и мазнината към сухите съставки и разбъркайте добре с лъжица (не ръчен миксер!).

Добавете портокалов сок и отново смесете всичко, след това добавете ядките, стафидите и кокосовите стърготини.

Поставете тестото в тавичката.

Печете в продължение на 45 минути или до суха клечка.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...