събота, 24 август 2013 г.

Наръчник на попадията - 10 златни правила за новоизлюпени

  • Всяка уважаваща себе си попадия не пропуска никаква информация да я подмине. Но дори да знае много, тя трябва да говори малко и с внимание.
  • Попадия без чувство за хумор, не е попадия. Но внимавайте с шегите. Най-безопасно е да се шегувате само със себе си. Без изключение!
  • Вижте сега, ясно е, че дядо поп е този, който е в центъра на събитията. Вие сте само негова сянка. Не е безопасно да изказвате свободно мнение, което не е съгласувано с него. Последствията могат да бъдат катастрофални, особено в присъствието на архиерей.
  • Свиквайте да бъдете невидима. Погледът долу, гласът приглушен. Ако детето започне да вика и да тича в църквата, цъкайте с език и се питайте на висок глас чие е това невъзпитано дете. За съжаление, това върши работа в много малко случаи, да не кажа почти никога.
  • Е, добре, разбра се, че  се въртят интересните събития. Какво остава за вас? Къщата, децата и да му помагате според силите си. Сега е моментът да си намерите някакво разтоварващо хоби, ако още нямате такова. Чудите се защо? Послушайте ме. Ще си говорим пак след време.
  • Облеклото е от първостепенно значение. То кое не е, но нали помните колко са ви повтаряли като дете, че по дрехите посрещат. Е, вярно е. Забравете късите панталонки и тънките презрамки. Златното правило е: "Не излизай от къщи с дрехи, с които не би влязла в църква." Изключение може да се направи, ако сте на почивка и отивате на плаж, но в никакъв друг случай. Доверете ми се.
  • Сега, за полите. Ако още не сте си изградили навик да носите пола и само пола, съм сигурна, че с този аргумент окончателно ще сразя съпротивата ви. За разлика от панталона, полата успешно прикрива недостатъците на фигурата. Спокойно се водете от суетни съображения, ако никакви други не вършат работа. И не забравяйте за студените месеци да се снабдите с клин и три-четвърти чорапи. Сега се смеете, но "когато сняг забръска" ще ми благодарите.
  • Застанете ли до дядо поп, ставате обект на критика от всички. От прическата до ноктите на краката всичко ще бъде поставено под щателно наблюдение и коментари. Постарайте се да изглеждате безупречно.
  • Препоръчително е цветовете на дрехите да са скромни, ако не черни. Все пак обмислете варианта за черното. Лошото е, че така ще привличате много внимание, особено през лятото. Нека това не ви спира. Нали помните четвърта точка? Погледът долу и няма да е проблем.
  • Винаги си оставяйте задна вратичка. Моята задна вратичка в тази статия е последната точка. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...