понеделник, 26 август 2013 г.

Строгопостни сини домати

Белите патладжаните, мятате във фурната в тавичка с хартия за печене или върху силиконова подложка, печете на 200 градуса и ядете. Става много, много вкусно. Не съм ги пробвала лично, но ще ги включим в менюто за четвъртък (29 август  - Отсичане главата на св. Иоан Кръстител, строг пост).

5 коментара:

  1. По принцип само така пека патладжаните, защото в апартамента нямам условия за друго. Най - хубави стават като отвън са почти изгорели, стават кухи и направо се гребе с лъжичката :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за добавката, Цвети! Доколкото знам с патладжаните си набавяме калций, а в добавка са и много вкусни и сега им е сезонът. Ех, другите се вълнуват от духовната страна на празника, а на мен само рецепти са ми в главата...

    ОтговорИзтриване
  3. Сега прочетох по - добре рецептата и се оказа, че не съм я догледала добре предния път. Аз ги слагам на решетката на фурната, а застланата тавичка поставям отдолу. Патладжаните ги мия и дупча добре с вилица, за да може по време на печенето да им изтече горчилката. Тавичката отдолу я застилам с хартия или фолио, за да не мия и търкам сума време после тавата. Винаги пека максималния капацитет на фурната, дори да не ми трябват толкова много (побира около 2,5 кг според големината на патладжаните). Тези, които ми останат ги замразявам. Зимата е толкова лесно и бързо - размразявам, бъркам с тахан, слагам в гювеч и т.н.



    ОтговорИзтриване
  4. И на мен са ми предмно рецепти, но мисля, че като майки и домакини е нормално :)

    ОтговорИзтриване
  5. Така и не пробвах тази рецепта. Аз самата се чудех за горчилката. Благодаря ти много за споделените идеи и съвети!!!

    Като гледам край мен как се чете Акатист на свети Иоан Кръстител, а аз само прехвърлям рецепти из главата си, ми става съвестно... Иначе си е много важно по време на строгия пост да е добре зареден човек с манджи без олио, спор няма. :)

    ОтговорИзтриване

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...