събота, 7 януари 2012 г.

Активна игра

По вдъхновение от този линк, изпратен ми от грижовната ми майка, реших да споделя с вас една игра, която Антоний много обича да играе с братовчедка си. Идеята тръгна от упражненията по английски, който до припадък сме правили с децата. Може да се играе и от едно дете и от много повече. Въоръжавате се с въображение, инструктирате децата и играта може да започне. По този начин може да се забавлявате и навън, но е особено подходящ за зимните месеци, когато времето и простудните заболявания ни принуждават да стоим повече на закрито. Примерни команди:

1. Скочи три пъти
2. Завърти се около себе си
3. Тичай до стената и обратно
4. Мушни се под стола
5. Влез в другата стая при баба и извикай: "Бабо, ти си пич!" (Гледайте бабата да ви е майка или да има чувство за хумор)
6. Вземи кърпата и си я облечи като шапка или пола
7. Направи кълбо напред, кълбо назад
8. Качи се на леглото, скочи от там
9. Хвани десния си крак с лявата ръка, скочи и извикай: "Але хоп!"

Мисля, че схванахте идеята. :) Ще продължа темата, защото децата се затрудняват да изразходват енергия без да излизат на чист въздух. И продължавам веднага с игра на сляпа баба. Днес играхме вкъщи и много се забавлявахме всички. Мъжът ми се изпоти да подтичва около мен с превръзка на очи.

И друга много подходяща игра: домашен куклен театър. Не ви трябва специален реквизит или кукли. Играчките на детето са предостатъчни. За вдъхновение може да гледате Анди как си играе във филмчето "Играта на играчките".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...