събота, 7 януари 2012 г.

Прощъпулка

Моят съпруг я обяви за диво суеверие и категорично отказа и да се издумам за такова нещо, но много хора с радост си организират такова тържество малко след като проходи малкото им човече. Тук ще споделя някои съвети, които съм запомнила от мами, организирали прощъпулки за децата си.

1. Предметите, които ще изберете неща да са непознати на детето. В противен случай най-вероятно е да вземе този, който му е най-добре познат или най-любим за игра.
2. Поставете ги на високо. Някоя масичка за кафе ще е идеална, защото понякога прощъпулката се превръща в пролазулка, ако сте сложили изкушенията на земята.
3. Предметите имат символично значение. Това се разбира от само себе си, може наистина да ви се развихри въображението!
От прозаичната слушалка за лекар и топка за футболист до мишка за графичен дизайнер, евро центове за туроператор. Е, някои вероятно ще искат да сложат някой молитвеник, примерно или броеничка. Каквото ти да изберете, не забравяйте в тълкуванието да вложите чувство за хумор! ;)

Остава само да решите каква да е почерпката, кого да поканите и да омесите питката. Или да намерите някой, който да го направи вместо вас. Много закусвални предлагат вкусни погачи. И когато слагате масата, не забравяйте, че мъниците много обичат да бъркат в чужди чинии. А, да, ще ви трябва и чисто платно, по което да търкулите питката на пода.

Останалото е лесно: постилате платното, редите предметите, търкулвате питката и оставате малкият щрапулко да свърши останалото. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...