четвъртък, 29 септември 2011 г.

Зайчето Папунчо 3 част

Дойде първи октомври. Там по горите от първи започват училище. Решиха и в Папунчов дол да направят едно училище. Зайчето Папунчо и то отиде да разгледа, ученик да става. Що да види? Баба Меца, нали е гръмогласна, по четене ще преподава, а по математика трябва някой хитрушан - Кума Лиса - тя е хитричка лисана. Върти, суче, сметката й все излиза. Вълчо Дългокраки обикаля по гората, знае всичко де що има - по география ще е учител.

Папунчо все на първия чин седи. Слуша, гледа. По география - добре. Нали все с Вълча се засичат тук-там по горите. Знае той коя е Географията. По четене - понасричнува, но при Меца и ти ще за-по-по-по-почнеш тъй. Наш Папунчо - пръв отличник. Малко при Кумата с математиката... морковите все му не излизат. Два ли бяха, три ли? Сметките му куцат, но не може по всичко да е пръв.

Отива той при директора и му казва: "Чичо Ежко Бежко, науката я вече знам. Дай да стана и аз един учител! Бягането, скачането за мен са лесни. По физкултура, бе, чичо Бежко. По физкултура да стана."

Зайчето Папунчо1
Зайчето Папунчо 2
Зайчето Папунчо  4

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...