Много вкусна рецепта. Прегледах няколко идеи от интернет. Но се придържах към тази рецепта. Само добавих пълнозърнести спагети.
http://www.kalofagas.ca/2010/09/26/chickpea-soup/
Ще ви кажа как я приготвих аз.
Необходими продукти:
250 гр сух нахут (накиснат от предната вечер)
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 моркова
3 с. л. целина стъбла и листа
5 с. л. олио
Начин на приготвяне:
В олиото и малко вода се задушават всички съставки без нахута. Като си пуснат ароматите, добавяме изцедения от водата нахут и всичко се задушава, като се бърка непрекъснато да не загори. След 2-3 минути (повече или по-малко според количеството вода в тенджерата) се долива вода (около 3 пръста над нахута, но не по-малко от 2), кипва, посолява се, добавят се малко пълнозърнести спагети (по желание) и се вари 2 часа. Обикновено като е готово, започва да ухае много апетитно.