петък, 17 ноември 2017 г.

За предбрачните отношения

Има едно риалити по TLC за семейство с деветнадесет деца. "Джил и Джеса: С поглед към бъдещето". По принцип не препоръчвам никое риалити. И това не препоръчвам да си губи човек времето с него. Но ще споделя някои полезни неща, които научих за предбрачните отношения от живота на това семейство. Уточнявам, че те принадлежат към някаква протестанстска деноминация и затова имат толкова строги правила за отношенията преди брака.

1. Отношенията имат три етапа: ПРИЯТЕЛСТВО - УХАЖВАНЕ - ГОДЕЖ. По време на фазата на приятелството момчето и момичето се държат както с всички останала свои приятели. Момичето никога не прави първата крачка към ухажване. След като момчето получи разрешението ѝ да се ухажват, определят каква степен на интимност ще имат. Например, странична прегръдка (двамата са един до друг и се прегръщат с една ръка). Общо взето това е всичко неща като държане на ръце, да си казват "Обичам те" са оставени за периода след сгодяването. Всяка двойка определя собствени правила. Общото при всички е, че се стремят да имат по-малко изкушения. И на всички срещи присъства още някой.

2. Родителите подготвят въпросник с 15 въпроса за момчетата кандидати за ръката на дъщеря им. Целта е родителите да са сигурни, че момичето отива в добри ръце.

3. Първата целувка на младата двойка е на сватбата.

Всички знаем колко е важно младоженците да се запазят чисти за деня на сватбата. На някого може да се стори прекалено да се определят толкова строги правила, но си струва да се помисли по въпроса.

Написах този текст, защото преди нашата сватба един много важен за нас човек каза: "До сватбата ще се държите като приятели." Ето го златното правило. :)

А и свети Паисий Светогорец беше казал нещо за това, че младите хора разпиляват любовта си преди брака и когато намерят своята половинка не могат да се зарадват.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...