Източник: опаковката на Леща Екзотик, Fiorre foods
1 каф. ч. червена леща
1 морков
1 средноголям картоф
1 средноголяма глава лук
сол на вкус (аз сложих 2 1/2 ч. л. сол)
2 л. вода
2-3 с.л. олио
-----------------
2-3 с. л. лютеница
2-3 скилидки чесън (аз сложих 1 голяма от китайския)
джоджен
копър
черен пипер (вкъщи не го използваме, така че без)
Зеленчуците (настъргани на ренде), лещата, солта и олиото се слагат във водата и се варят до омекване на лещата.
Добавят се лютеницата, чесъна (нарязан на ситно или скълцан) и подправките.
Изчаква се малко, сваля се от котлона и се пасира. След като се сервира, може да се поръси с магданоз.
От мен: много вкусно се получава, още по-вкусно ще е с крутончета. Аз нямах време и просто си натроших залци хляб по стара български традиция.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!