Източник: http://www.bg-mamma.com/
Постен сиропиран сладкиш
Продукти:
2 ч.ч. брашно,
1ч.ч. захар,
6с.л. олио,
1 буркан компот от кайсии,
1ч.л. сода бикарбонат,
1/2 ч.л. лимонтозу,
Приготвянето е лесно и бързо:
Първо отделям от буркана компот 1ч.ч. сок, в който разтварям лимонтозуто.
Разбърквам брашното, захарта, содата, щипка сол,
Добавям олиото, сока от компота.
Тук е "тънкостта" - понякога се налага да добавя още от брашното или още малко сок. Целта е сравнително гъсто за сладкиши тесто.
Разстилам го в намазнена и поръсена с брашно тава.
Над тестото редя кайсии от компота Защо компот от кайсии? Те имат леко тръпчив вкус и са много ароматни, не просто сладки. Може компот по избор.
Пека в първите 10 мин. на фурна, загрята на 200 градуса и вентилатор, после намалявам постепенно на 180, 160 градуса. След около 40 мин. изваждам и оставям да изстине.
Когато е напълно изстинал, внимателно заливам с 250-300 мл. горещ сироп от компота.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!