вторник, 23 февруари 2016 г.

Макет на иконата Неделя на блудния син

За още материали по Вероучение разгледайте:
 http://arhiereiskopz.com/to-childrens/2015-03-15-15-07-14

1. Разпечатайте материалите за макета. Използвайте листа със сградите и надпис „Притчата за блудния син“ за основа на иконата.
2. Изрежете фигурите от другия лист.
3. Залепете ги на основата, като използвате прекъснатите линии за ориентир.
4. Оцветете завършената икона. 


Из евангелското четиво за празника: 
Тоя мой син мъртъв беше, и оживя, изгубен беше и се намери. (Лука 15:11-32)
Днес е неделята на блудния син. Ето, че се приближихме до Великия пост с още една седмица и отбелязваме това именно с притчата за блудния син. Когато Господ Иисус Христос казва притча, Той говори за непознати хора, но, като се замислим, се оказва, че става въпрос за нас. С кого в тази притча да се оприличим? 
Постът скоро ще започне и всички ние, ако е рекъл Господ, ще се подготвим, ще се изповядаме и ще се причастим. Когато ние извършваме грехове се отдалечаваме от Бога също като блудния син, когато напуснал бащината си къща. Когато се изповядваме, ние също като него сякаш викаме: "Татко,  съгреших против небето и пред тебе, и не съм вече достоен да се нарека твой син; направи ме като един от наемниците си." Когато се причастяваме, се съединяваме с Христа. И както бащата, зарадван, без упрек, приел в прегръдките си блудния син и го пременил богато и организирал богата веселба, така и Бог приема в обятията си всеки от нас, независимо колко тежки грехове може да сме извършили, стига да ги изповядаме просто, без да скриваме нищо.
Е, случайно ли е, че именно тази притча чухме днес? Не, разбира се. Нека помним колко много ни обича Бог и с каква голяма радост ни приема всеки път, когато се причастяваме с пречестното Му тяло и пречистата Му кръв.


Още икони за оцветяване тук: http://hristianche.blogspot.bg/p/blog-page_74.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...