петък, 18 октомври 2013 г.

Интервю със съпругата на о. Евгений

Някои неща само една жена може да ги каже наистина добре. (бел. моя)

http://tv7.bg/видео

Аз съм обикновена. Може би съм като повечето циганки в България и не се срамувам от това. Това сподели презвитера Венелина Янакиева, съпругата на отец Евгений и майка на 9 деца.

Оставям се на волята Божия. Ако даде Господ да заченем дете, трябва да си го родим и да го отгледаме. Когато Господ ни дава едно дете, той ни дарява част от вечността – нещо непреходно, безценно. Той ще се погрижи за всичко останало, което е много по-кратко и преходно, каза презвитера Венелина.

Мъжът ми получава 400 лв. заплата, плюс седмичните доходи от кръщенета, които си разделя със събратята в храма. Получаваме помощ от благодетели. Господ се грижи за нас и ни праща отнякъде средства. Децата ми никога не са били гладни, жадни, голи и боси, сподели тя.

Не ни е самоцел да бъдем добре в този живот и да си позволяваме всичко, да извлечем максимално удоволствие и удобство. Когато гледаш повече деца, това носи и радости, и скърби. Нашето богатство са децата, категорична бе Венелина Янакиева.

Понякога си мисля, че пропускам нещо. Казвала съм си, колко лесно щеше да бъде да гледам само две деца. Прочетох обаче, че радостта при раждане, която жената изпитва, е равна на тази да усетиш Божията радост, подчертава презвитера Венелина.

Децата олицетворяват невинността. Те те обичат безрезервно и ти се стремиш да го обичаш по същия начин. Може би децата трябва да ни бъдат учители. Явно имам нужда от най-много уроци и затова имам толкова деца. Явно възприемам бавно, пошегува се гостенката на "Предаването на Карбовски".

Според нея раждането е лесно. Бременността продължава само девет месеца. Възпитанието и грижата обаче са за цял живот, подчерта презвитера Венелина.

Абортите са тихо кръвопролитие, което забравяме в ежедневието. Не можем да си градим щастието върху смъртта на едно дете. Живите братчета и сестричета отмъщават за убитите. Твоето дете ще ти донесе такива страдания, каквито не би имал човек, ако децата ти се родят, предупреди Венелина Янакиева. Децата обаче не са самоцел. Те не са първата цел на брака, допълни тя. Ако двама души нямат деца, това не значи, че трябва задължително да се разделят.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...