сряда, 23 януари 2013 г.

Постен кекс с конфитюр

200 гр конфитюр + 1 супена лъжица сода (ако не шупне от киселината в конфитюра, може да добавите лимонова киселина, оцет или лимонов сок)
300 мл вода
200 гр захар
500 гр брашно
100 мл олио
1 ч л канела
100 - 150 гр ситно смлени орехи
карамфил
индийско орехче

Всичко се слага в купа и се бърка с лъжица. Много лесен, бърз и сполучлив сладкиш. Може да се набучи с орехови ядки преди да се сложи да се пече. Може да се направи глазура от пудра захар и лимонов или портокалов сок. Друг вариант е  разтопена на водна баня постна шоколадова глазура с малко олио, но си е вкусен и сам по себе си.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...