четвъртък, 6 декември 2012 г.

Съвременни чудеса на Св Николай Мирликийски


„Ти не си ли Ангел Божий?”

Една жена разказва случай, станал с нея през 1991 година. Тя се казва Екатерина и живее в Солнечногорск. Веднъж през зимата се разхождала по брега на Сенежкото езеро и решила да си почине. Приседнала на една пейка да се полюбува на езерото. На пейката седяла възрастна жена и двете се заприказвали. Разговаряли за живота. Старицата разказала, че синът й не я обича, че снахата много я обижда, и че й е много трудно.



Екатерина била благочестива, православна жена и, естествено, разговорът се насочил към Божията помощ, вярата, Православието, за живота по Закона Божий. Екатерина казала, че към Бога трябва да се обърне и от Него да търси помощ и подкрепа. Възрастната жена отговорила, че никога не е ходила в църква и не знае молитви. Екатерина пък сутринта, без сама да знае защо, сложила Молитвеника в чантата си. Сетила се за това, извадила Молитвеника и го подарила на жената.

Старицата я погледната учудено: „О-о, а ти, миличка, сега да не изчезнеш?” «Как така, защо?» — попитала Екатерина. «Ти не си ли Ангел Божий?» — боязливо рекла старицата и разказала какво й се е случило преди седмица. В дома й обстановката била такава, че се почувствала напълно излишна и решила да сложи край на живота си. Дошла при езерото и поседнала на пейката преди да се хвърли в дълбината. До нея седнал един старец, много благообразен на вид, с посребрена, чуплива коса и много добри очи, който я попитал: «Какво се каниш да правиш? Да се давиш? Не знаеш ли колко страшно е там, където се каниш да отидеш! Там е хиляди пъти по-страшно от живота ти в момента». Помълчал малко и отново попитал: «Защо не ходиш в храма, защо не се молиш на Бога?» Тя отговорила, че никога не е ходила на църква и никой не я е учил да се моли. Старецът попитал: «А грехове имаш ли?» Тя отвърнала: «Какви грехове да имам? Нямам някакви особени грехове». Старецът започнал да й припомня греховете, лошите дела, назовал дори тези, за които тя била забравила, за които никой освен нея не знаел. Тя можела само да се удивява и да се ужасява. Накрая попитала: «Е, как ще се моля, като не знам никакви молитви?» Старецът казал: «Ела тук след една седмица и ще получиш молитви. Ходи в църква и се моли». Старицата запитала: «Как се казвате?», а той отговорил: «У вас ме наричат Николай». В този момент тя се обърнала за нещо и когато пак погледнала към стареца, не видяла никого.

Пълният текст тук: http://globalorthodoxy.com/component/content/article/260-bulgaria-novini-news-publikuvani/62996-syvremenni-chudesa-na-sv-nikolai-chudotvorets.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...