събота, 10 декември 2011 г.

В очакване на Рождество

Идеята:
За коледния календар ми хрумна да му направя едно огромно табло от кашон, облепено с бяла хартия, на която да нарисувам пътя ни до дядо Коледа. От чорапчето ще вадим листче с число на оставащите дни до празника и ще го лепим, за да построим мостче до дядото. Може жаби да кацат на листа от лилия в езеро. Може еленчета да носят на добрия старец писма, с които му напомнят колко точно дни остават до Рождество, така че да не пропусне  да ни донесе подаръците. Или пък да вадим облачета с числото на оставащите дни, да ги редим на таблото и така да изградим пътя, по който дядото ще дойде при нас. Има много възможности.

Реализацията:
Всеки ден проверяваме в чорапчето какви изненади са ни оставили добрите помощници на дядо Коледа - джудженцата. Има облаче с число за обратното броене до празника. Гледаме на нашата снежна карта и попълваме оставащите облачета до Рождество. Когато изпишем числата на всички облачета, дядо Коледа ще може да потегли от Северния полюс по маркираните облаци и да ни донесе дългоочаквания подарък. :) Намираме се долу в десния ъгъл. Не забравяйте, че клик върху снимката я увеличава.
Ето и днешните инструкции за играта "Лов на съкровища", които палавите джудженца бяха оставили в чорапчето на дядо Коледа. Малките труженици си бяха направили шега с нашето момче и му бяха скрили едно от влакчетата, с което отдавна не беше играл на горния рафт на шкафа в спалнята. Ех, че се зарадва Антоний, че ще може пак да си играе с него:
Какво ли ще скрият утре? Може би малко гумени мечета? Или някоя друга играчка, с която отдавна не сме играли? Или картинки за оцветяване? А може би материали за оригами или картичка? Или милите дребосъчета имат някакво поръчение за Антоний - сам да се облече или да направи закуска на тати? 

И аз нямам търпение да се събудим утре и да разберем. :)

3 коментара:

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...