неделя, 25 септември 2011 г.

Септември си отиде, Коледа иде

Време е да съчиним писмо до дядо Коледа.

От миналогодишната темичка в БГ-мамма извадих три адреса, от които може да получите безплатен отговор от добрия старец. Ще цитирам съвета на Жълтия ламтурник: "Пътят до Северният полюс е дълъг, а дядо Коледа е зает човек.  Така че най-добре го напишете в началото на ноември."  Някои майки казват септември.

1. От Български пощи:

До дядо Коледа
Северния полюс

Майките коментираха, че писмото стига до добрия старец и без марка, но за по сигурно лепнете. Не във всеки град пощенските служители взимат присърце задачката и може да останете неприятно изненадани. Писмото може да се напише началото на ноември, отговорът пристига малко преди Коледа. На някои майки им направило впечатление, че българският дядо Коледа прави намеци за кризата и как няма много парички, та децата да не очакват скъпи подаръци. Прочетох оригиналното писмо, не ми направи лошо впечатление.

2. От немския дядо Коледа:


Ако се напише на български писмото, отговорът също е на български. Адресът на плика - на латиница, както го виждате:  

Weihnachtsmann
Weihnachtsposttfiliale
16798 Himmelpfort

Deutschland

Много симпатичен отговор и подарък картички за приятелите на детето. Най-добрият урок за смисъла на Коледа - да помислим и за другите.


3. От оригиналния дядо Коледа във Финландия:

Santa Claus' Main Post Office
Arctic Circle
96930 Rovaniemi
Finland

Аз писах на него, отговаря на езика, на който му пишеш. Дядо Коледа е полиглот! Моето писмо беше на английски и това, което получихме макар и с огромно закъснение (чак на 11 май Хо-хо-хо!) е много сполучлив отговор. Перфектно е за упражняване на чужд език. Простете, но съм професионално деформирана.

Хайде подострете цветните моливчета и драснете по някой ред на добрия старец. И не забравяйте, че най-сигурният знак, че дядото е получил писмото е съответният подарък под елхата. Малка цена, за да има детето наистина вълшебна Коледа. ;)

А за по-модерно настроените ето едно видео с поздрав от дядо Коледа: http://www.az-deteto.bg/pozdrav-ot-dyado-koleda/video_view.html

Ето една камара електронни начини да се свържете с него на същия сайт: http://www.az-deteto.bg/vsitchko-za-koleda/5003/view.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...