четвъртък, 30 март 2017 г.

Яйце - пъзел



Наближава Великден. Ето едно предложение за празника - яйце пъзел.
Разпечатайте върху няколко цветни листа яйцето. Изрежете овала и го разрежте по сивите линии. Така получените части се разбъркват и от тях се редят нови цветни яйчица. За да е по-лесно, отпечатайте на бели листа основата на пъзела, по която да се подреждат елементите.
Накрая може да се добави и цветче за украсаИзрежете цветчетата. С върха на флумастер или молив ги притиснете в дланта си. Така в средата им ще се получи малко кръгче, а листенцата леко ще се свият навън. Залепете ги на вече направеното кръгче. Накрая с коректор направете точица в средата на всяко цвете и оставете да изсъхне. За белите цветчета използвайте флумастер.
За принтиране може и от този линк: 

Какво направихме ние:

С Мария (2 г. 9 м.) го разпечатахме в два екземпляра. Изрязах едното по контура и по линиите. Оцветихме отделните части в различни цветове с пастели. Залепихме ги върху другото яйце. Беше много приятно и забавно съвместно занимание.

Ако разпечатвате за повече деца или искате да направите картички, може да ползвате този вариант: четири по-малки яйчица на един лист. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...