четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Моят пръв хляб с квас

Признавам, сложих и една щипка мая за застраховка, защото го пекох изцяло в хлебопекарната. Хлябът с квас е всичко което сте чували за него и няма как да си представите!!! Ммммммммммм! Плътен, без силноизразена кисела жилка (защото квасът е от бяло брашно), леко жилав, но пухкав. Последното важи само за белия, какъвто е моят. Бързам да го споделя, защото не съм сигурна, че ще мога да повторя резултата.





Извинявам се за ужасните снимки, но сме с бебе вкъщи.

Учих се тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=382463.0

Харесвам обясненията тук: http://www.kulinarno-joana.com/2014/03/bageti-ot-bialo-brashno-s-kvas/

А рецептата е тази: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=721326.msg28002013#msg28002013

300 мл вода
1 ч.л. сол
200 гр квас
500 гр брашно,
като може да е само бяло, само черно или смесено.

Програма за френски хляб, грамаж 1400 (максимален за машината).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...