четвъртък, 21 ноември 2013 г.

Постни шоколадови бонбони

Отново неизпробвана, но многообещаваща рецепта! Аз бих заместила това-онова.

Продукти за около 20 бонбона:
1/2ч.ч сушени фурми
1ч.ч сурово кашу
1/4ч.ч неподсладено какао на прах
2с.л кокосово масло
2ч.л семена чия по желание
1-2 ч.л вода

около 1/4ч.ч кокосови стърготини за овалване

Фурмите почистете от костилката и нарежете на малки парченца. Накиснете във вода за около 30 минути. Оцедете от водата и сложете в каната на фууд процесор заедно с останалите продукти (без водата и кокосовите стърготини). Смелете до получаването на шоколадово тесто, ако e много твърда сместа и фууд процесора се затруднява сложете 1-2 чаени лъжички вода.
От получената смес оформете топчета и оваляйте в кокосовите стърготине.
Поставете в хладилника да стегнат за 1-2 часа.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...