вторник, 12 март 2013 г.

Броим до пет, ляво-дясно, цветовете

Баткото беше на две години, когато знаеше отлично ляво и дясно, но за сметка на това на три и нещо още не познаваше цветовете. До такава степен, че вярвах, че е далтонист. Слава Богу, нищо такова няма. Просто мама не намери подход да му ги представи.

Броенето е лесна работа, когато имаш бати под ръка. Един ден Илия просто започна да брои чекмеджетата на скрина. Мисля, че знае числата до 10. Брои до 5, но най-добре ги е усвоил до 3. Отличник!

Цветовете с баткото започнахме да учим така. Само жълто, червено, зелено и синьо - основните цветове като за начало. Жълто - цветът на патето и слънцето. Червено - цветът на Маккуин Светкавицата (съответно любимият му цвят :)) и на домата, ягодката. Синьо - цветът на небето и морето. Зелено - цветът на тревичката и краставицата. Вече сме доста напреднали, но още ни затрудняват неща като кафяво, сиво, розово, оранжево. В градината много бързо дръпва. Там много ги занимават.

Ляво и дясно ми е най-лесно. Всеки път, когато ги обувам и събувам казвам: "Дай лявото краче, дай дясното краче."Същевременно докосвам въпросния крак.тп И за няколко седмици са бетон. После се питаме: "Коя е лявата ръчичка? Коя е дясната?" като преговор. ;)

Имената на пръстчетата учим като всички деца с "Пеят скачат палците..."

2 коментара:

  1. На такава вълна сме и ние и написаното ми беше много интересно и полезно :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ще се радвам да споделиш и вашия опит. :) При нас е по-лесно, защото копира всичко от брат, но това си има и обратна страна - повтаряме и лошото, не само хубавото.

    ОтговорИзтриване

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...