четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Баба Марта бързала...

... мартенички вързала, но не на моето дете. А защо не?

Това е лично мнение и решение, не съвет. За всички неща, които правя съм взела благословение от изповедника си. Най-добре е и вие да правите същото. :)

Е, добре, щом баба Марта е част от учебната програма в детската градина е време да поговорим за нея.

Баба Марта, добри деца, е една весела засмяна добрячка, която няма нищо общо с променливото мартенско време. Тя носи слънчице и надежда за здраве. Вие с приятелчетата в детската градина си разменяте мартенички и се кичите с тях. Това създава настроение и сплотява колектива - добрите приятели стават още по-добри, дори и враговете ще се усмихнат на този ден и ще си разменят бяла и червена прежда с пожелания за здраве.

Преди много години хората по нашите земи не познавали Христа, били езичници. Те за пръв път започнали да си връзват такива конци и вярвали, че конецът ще ги пази от болести и беди. Ние обаче всеки ден се молим и в молитвата си говорим с живия Бог. Знаем, че Той и само Той може да се разпорежда с живота и здравето и никакви конченца не могат да Го спрат, ако смята, че за наше добро ще е да поболедуваме малко.

И така, разменяйте мартенички, поносете ги малко, порадвайте им се, но не ги окачайте по цъфнали дървета, не чакайте да видите щъркел или лястовичка. Смело ги свалете, когато и където искате. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...