понеделник, 21 януари 2013 г.

Соленки

500 гр брашно
3,5 гр суха мая (половин кубче пресована)
1/2 ч ч мас и масло
1/2 ч ч сирене
2 яйца
1 ч ч айрян или малко по-малко за средно меко тесто
щипка сол (според сиренето)

Разточва се на кора около 1 см, реже се на тънки около 1 см, дълги около 10 см пръчици и се пече на умерена фурна, предварително загрята на 180  градуса. По-зачервените са хрупкави. Може да ги оставите съвсем леко порозовели за по-меки.

Първата ми авторска рецепта. Стават много вкусни, изглеждат като хилядолистно тесто. Ако искате да ги поръсите с червен пипер, семена, чубрица, ким. Първо се мажат с олио после се наръсват и НАКРАЯ се реже. Най-лесно с нож за пица.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...