вторник, 25 декември 2012 г.

Коледни вълнения

Пиша по два повода. Единият е да се похваля с подаръците на Ирена Морган, а другият е да отговоря на тази публикация на Точица, подобна на много други.
Източник: интернет

Харесва ми начинът, по който руснаците са си решили проблема с "изкуствената" Коледа: дядо Мраз носи подаръци по случай началото на новата година. Това е светски празник, който е в общи линии непроменен от време оно (доколкото разбирам от нета).  А Рождество е духовен празник и мястото му е в църквата. А Коледа е езическо божество, коледуването е езически обичай, характерен за България. Честно казано, аз лично няма да се разсърдя на коледарчета, дошли с песен, сурвачка и добри пожелания да ми създадат празнично настроение. И все пак тази каша, която в момента наричаме Коледа не случайно озадачава и отблъсква интелигентните хора, които не приемат нещата с безрезервно доверие.

Вкъщи учим децата да вярват в дядо Коледа. От една страна това е заложено в програмата на детската градина. От друга им помага да вярват в доброто. От трета ще помогне да си поговорим за свети Николай, за даровете на влъхвите, за това, че трябва и те да правят подаръци за Рождество, когато дойде време да им се обяснява дали го има или не добрия старец.

А сега по-лично. Тези подаръци дойдоха чак през океана.

Ръчно изработено от Ирена Морган.




Илия показва на завивката и пита, аз отговорям:

- Кой?
- Зайко.
- Кой?
- Жиравчето.
- Кой? 
- Пеперудката.
- Кой?
- Ной.
- Кой? 
- Ной.
- Кой?
- Ной!
- Кой? 
- Ной!
.......
:)

А тази сутрин получихме и видео поздрав лично от дядо Коледа. :)
http://www.portablenorthpole.com/watch/m7V9eMsdL-YGKB-TO9UvWbQ

Ако искате, пишете му и вие:
http://www.portablenorthpole.com/prepare-a-message

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...