петък, 14 декември 2012 г.

Постно тесто за пица


Така, пост е. Не си личи по блога ми, в който кипи активност. (Жалко, че нямам емотикон с пламнали бузи). И за да развалим съвсем покайното настроение всеки ден намираме нови начини да си угодим. (Същият емотикон!)

Снощи си говорих с приятелка за това колко често приготвям нещо тестено през поста. А най-често това тестено нещо е пица. Свекърва ми гледаше парчето тесто с малко домати отгоре и се смееше, че това е пицата на Дянков. Споделям й това, а тя не се смее, защото погълната от кулинарната тема е заета да ми обяснява, че в България ползваме едно и също тесто за всичко: пици, мекици, питки, а в Италия има специална рецепта за тестото. И то е вкусно само по себе си. Как ние сме свикнали тук плънката да е два пъти по-дебела от тестото, а там има дори бяла  пица. Само с плетеница от тестото и без плънка.

Така подготвена от нея, днес разрових в интернет за постно тесто за пица, защото ако не е постно и баба знае да сложи в него кисело мляко и яйца. ;) Представете си срама ми, когато намерих тази ужасно вкусна рецепта в блога на моята приятелка Цвети не чрез директно ровене в него, а чрез търсачката. Рецептата е изпробвана и одобрена! Тестото става хрупкаво и меко без да бухва. Изпробвайте и рецептите й за постни плънки. Знам, че е хубаво храната през поста да е по-проста, но... Няма да се оправдавам, ще се засрамя пак. За последен път. А ето и рецептата на Цвети:

постни рецепти и съвети: Постно тесто за пица: Предполагам всеки има изпитана рецепта за постно тесто за пица. В него няма никаква философия – брашно, вода, сол, захар, мая и евентуално ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...