петък, 9 декември 2011 г.

Пловдивска православна телевизия


Пловдивска православна телевизия гледайте онлайн тук: http://plovdivskamitropolia.bg/

"Не се срамувам от благовестието Христово, понеже то е сила Божия за спасение на всеки вярващ..." (Рим.1:16)


Пловдивска православна телевизия е медия, която има за цел да благовести и разпространява спасителното за всички човеци евангелско Слово Божие. Също така да отразява и богатия богослужебен живот на епархийската църква. Тя е съвкупност от инициативи и дейности, които помагат на хората да намерят своя път към вярата. Програмният профил на църковната телевизия е специализиран, вероучителен и духовно-образователен.

ППТВ обогатява рубриките и предаванията си, за да е в синхрон с най-модерните технически стандарти.

Пловдивската православна телевизия се разпространява на територията на цялата Пловдивска епархия, която обхваща Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска, Кърджалийска и част от Хасковска област.

ППТВ може да гледате по следните кабелни оператори:
BLIZOO
N3
ТЕЛЕКАБЕЛ
DCC
ТВ САТ КОМ
И онлайн на адреса на страницата на Митрополията:
Адрес: Пловдив 4000, ул. Отец Паисий № 21А
e-mail: pptv@abv.bg
Банкова сметка: BG71STSA930000026151930
Банка ДСК клон "Пълдин", ул. П.Д. Петков № 23, гр. Пловдив

От православно календарче 2012, изд. Пловдивска Света Митрополия


12 коментара:

  1. Жалко, че не сме от региона, за да я гледаме...

    ОтговорИзтриване
  2. Може да се гледа онлайн! Отваряш сайта на Пловдивска Митрополия и телевизията тръгва автоматично. ;) На един клик разстояние.

    ОтговорИзтриване
  3. Много е хубава и душеполезна е пловдивската православна телевизия! Слава на Бога ,че има православна телевизия и в България!

    ОтговорИзтриване
  4. Съгласна съм и става все по-хубава. Вече има детски предавания, молитви за деца, много хубаво предаване за това как вярата лекува. Вече публикуват и програмата за днешния и утрешния ден: http://www.plovdivskamitropolia.bg/programa.html

    ОтговорИзтриване
  5. http://egold4321.wix.com/tv#!Това са руски православни онлайн телевизии който се интересува !!!

    ОтговорИзтриване
  6. Много хубава телевизия аз живея в киев украина и я гледам с удоволствие

    ОтговорИзтриване
  7. Да, и ние я следим. Много се радваме на нови рубрики. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Защо медийте на РБ са толкова толерантни на всякакви чуждопоклонничества, като това зе днешния ден? Що за ден на влюбените е той? Та това си е един обикновен КАТОЛИЧЕСКИ празник - денят на св. Валентин. Изт.православният беше на 10 т.м. Днес не е нито "Св.Валентин", нито "Св.Трифон /зарезан/", а денят в който се почита успението на св.Кирил Философ!
    abi

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте abi,

    Много благодаря за коментара!

    Относно медиите мисля, че на всички ни е ясно, че тяхната задача е да превърнат хората в овце. И те успешно се справят в случай, че им се позволи. Вкъщи рядко се гледа телевизия... С изключение на ППТВ!!! :)

    Относно днешния ден, по стар стил точно днес се празнува св. Трифон, но все си мисля, че Трифон Зарезан е нещо съвсем различно. Ако бях свещеник и трябваше на днешния ден да направя водосвет по случай празника на св. Трифон, нямаше да пропусна да обърна внимание, че виното служи не само да "весели сърцето на човека" (Пс 103:15), но и е неотменна част от Светата Евхаристия и повечето църковни тайнства и треби.

    Колкото до радостта на търговците "Св. Валентин", всеки решава какво да каже на децата си в тази връзка. Разбира се, след като се посъветва със свещеник, на когото има доверие. :)

    Поздрави!
    Майя

    ОтговорИзтриване

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...