500 гр (4 ч. ч.) брашно от лимец
50 гр (1/4 ч. ч.) белени тиквени семки
50 гр (1/4 ч. ч.) белени слънчогледови семки
50 гр (1/4 ч. ч.) сусам
50 гр (1/4 ч. ч.) ленено семе
3 ч. л. сол
3 ч. л. чубрица
3 ч. л. червен пипер
50 гр (ок. 3-4 с. л.) мед
3 ч. л. сода бикарбонат
3 ч. л. ябълков оцет
1 ч. ч. вода
Медът се разтопява и към него се добавя содата бикарбонат. Сухите съставки се смесват добре и в тях се изсипва медът със содата и оцета. Добавя се водата и се оформя топка. Дели се на две. Хубаво е да почине 10-тина минути, но може да се прескочи тази стъпка. Половината тесто се поставя между два листа хартия за печене и се разточва на дебелина половин-един сантиметър. Горният лист хартия се маха и тестото се премества в голямата тава на фурната. Тестото се намазва с вода и се поръсва щедро сол, след което се нарязва на тънки лентички в едната посока и на предпочитаната от нас дължина в другата.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути или докато се зачервят приятно, за да са по-хрупкави.
50 гр (1/4 ч. ч.) белени тиквени семки
50 гр (1/4 ч. ч.) белени слънчогледови семки
50 гр (1/4 ч. ч.) сусам
50 гр (1/4 ч. ч.) ленено семе
3 ч. л. сол
3 ч. л. чубрица
3 ч. л. червен пипер
50 гр (ок. 3-4 с. л.) мед
3 ч. л. сода бикарбонат
3 ч. л. ябълков оцет
1 ч. ч. вода
Медът се разтопява и към него се добавя содата бикарбонат. Сухите съставки се смесват добре и в тях се изсипва медът със содата и оцета. Добавя се водата и се оформя топка. Дели се на две. Хубаво е да почине 10-тина минути, но може да се прескочи тази стъпка. Половината тесто се поставя между два листа хартия за печене и се разточва на дебелина половин-един сантиметър. Горният лист хартия се маха и тестото се премества в голямата тава на фурната. Тестото се намазва с вода и се поръсва щедро сол, след което се нарязва на тънки лентички в едната посока и на предпочитаната от нас дължина в другата.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути или докато се зачервят приятно, за да са по-хрупкави.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!