събота, 25 ноември 2023 г.

Постен "захлупен" пай

 

2-2,5 ч. ч. брашно
2/3 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. гореща вода
2 с. л. захар
щипка сол

Разточва се кора с дебелина 0,5 см и диаметър 40 см. Оставя се периферията за прегъване, в средата се поръсва с натрошени бисквити, галета, овесени ядки, нишесте, които да оберат сока от плодовете. Поставя се пълнежът от плодове по избор - нарязани или настъргани. Може да се добавят орехи, захар, ако обичате по-сладко. Поставя се тавичката с диаметър 30 см. Крайчетата на тестото се обръщат върху пълнежа и се надиплят красиво. Поръсват се с кристална захар. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса Целзий за около 20-30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...