Продукти:
1 ч ч вода, малко по-малко от 1 ч ч олио, 1 ч ч захар, това се разбива и после се добавят 3 ч ч брашно. Бърка се с лъжица, добавя се 1 к л сода и пак около 1 к л лимонтозу.
Плънката: настъргани ябълки или 1 банан се намачква, добавят се 3 с л грис или галета, 1 ванилия, орехи на око и около 4 с л захар.
Начин на приготвяне:
Тестото се дели на 2 части, първия слой, плънка, втория слой. Първо се пече на 4, после на 3. Слага се в нагорещена фурна.
Моите коментари: Тестото е маслено, с хрупкава коричка. Много вкусен пай. Този на снимката е приготвен с настъргана тиква. Пека го първо на 250 градуса, после намалявам на 200. За сгорещената фурна процедирам така. Понеже се притеснявам да не хабя излишно ток, ако фурната е загряла, а аз не съм готова със сладкиша или бисквитите, я изключвам. Като дойде време да го пека, включвам фурната. Винаги е достатъчно гореща. :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар
КОМЕНТАРИТЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, СЛЕД КАТО БЪДАТ ОДОБРЕНИ!