четвъртък, 30 април 2015 г.

Колкото синапово зърно

Днес ще си говорим за вярата. Тази, на чиито криле, лети всеки новоначален.

Спомням си времето, когато четях "Вяра. Надежда. Любов". Тогава бях още дете и по възраст, и по сърце. Пътувах в автобуса към гарата, четях си книжката и я живеех по един неповторим начин, присъщ на първия прочит. До мен се возеше някаква жена, сподели, че е протестантка и се заинтересува от къде да си купи книгата на архим. Серафим Алексиев. Поговорихме кратко, а после стана ясно, че бърза за влака. Това много ме учуди: християнка, а се тревожи. Та нали и космите по главата ни са преброени!

Това беше преди около 15 години. Днес и аз съм кълбо от грижи. Но, макар и рядко, се случва дошла на себе си да се прекръстя вместо да хвърлям мълнии, и проблемът ми  да се разреши секунди по-късно. И се чудя, ако е така с мен, претоварената от светски радости, грехове и мисли, какво ли е с големите молитвеници, които изцяло са се оставили в ръцете на Бога. Ако е така, в редките моменти, когато въпреки че съм със свито сърце, все пак се обръщам към Бога, какво ли ще е, ако живея вярата си така както се очаква от мен...

събота, 25 април 2015 г.

Още една игра на открито

Играта на облачета и стрелбата в мишени с формите може да видите тук: http://hristianche.blogspot.com/2015/04/blog-post_23.html

 Стрелба с клечки за уши


Оръжията и арсенала: нарязвате сламката, така че да е със същата дължина като клечиците за уши. Ако е нужно, махнете памука от тях, за да не се заклещват в сламката. И нека стрелбата започне!


четвъртък, 23 април 2015 г.

Две образователни игри на открито

Благодарности на Иренчето и Йони за снимките и идеите!

Игра на облачета
Целта е детето да стъпва на числата по ред, така че да стигне от най-малкото до най-голямото. Бих добавила условието да не стъпва на чертите.


Мишена с формите
Чертаете мишена на земята:

Въоръжавате детето с добро настроение, кофичка с вода и домакински гъби. Гъбите са стрелите. 

Детето застава върху полето на фигурата, която ще цели. 

Бум! Право в целта!

Може да записвате резултата във формите, върху които детето стъпва.

понеделник, 6 април 2015 г.

Строгопостен сладкиш



За подкрепителна закуска, нещо за хапване на крак или дори за почерпка. Бърз и лесен за приготвяне от продукти, които винаги имаме под ръка.
Благодарности на Консолида за рецептата!



Нужни продукти:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. вода
1 бакпулвер
3 с.л. какао


Начин на приготвяне:
Объркват се всички съставки последователно, както са изброени, с дървена лъжица в не метален съд до пълното им разтваряне. В тавичка 30 см диаметър се слага хартия за печене, излива се тестото. В предварително загрята фурна на 180 градуса се изпича за около 30-40 мин. След това по желание може да се намаже с мед или мармалад.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...