петък, 21 януари 2011 г.

Детски телевизор





Едно от нещата, включени в коледния календар тази година. Ще го включваме всяка година. С израстването на децата ще се разнообразяват дейностите им около него. Тази година Точката само пречеше при правенето и изяви известен интерес към "прожекцията." Догодина ще се включи в оцветяването, по-нататък ще рисува той самият и накрая ще направи собствен "приемник."

Идеята е от чудесния учебник English Together на Лонгман. В този ранен час не мога да си спомня имената на авторките. Забележителни жени, с чиято помощ една камара деца се забавляваха с английски и получиха най-добрия си старт в областта на този иначе труден учебен предмет. Няма да качвам снимки как се прави, мисля, че е очевидно. "Филмовата лента" се лепи с тиксо за моливчетата.

И не мога да се сдържа да не споделя тази уникална икона, по чиито образец се опитах да направя един от кадрите на "филма."

събота, 8 януари 2011 г.

Подарък за левче




Това ще поднесем на племеницата по случай рождения й ден на 18-ти. Кутийката се прави от подръчни материали, както се вижда. Цветенцето отгоре си дойде готово от джобчето на една стара детска блузка. Гривничката с пеперудките по план-график ще е завършена до големия празник, а замисълът на подаръка е да разпалим детето и то постепенно да започне да овладява хобито на мънистоплетенето. Вярно, че има опасност да я направим суетна, но изработването на бижута е вид изкуство, ще помогне за развиване на вкус към приятни за окото съчетания на цветовете, ще я направи по-сръчна, ще й даде самочувствието сама да изработи подарък, който е ефектен и скъп. За заинтригуваните мога да дам линкове към форуми и места за сваляне на схеми. А за мен следващата спирка са плетките. :) Ако ми потръгне, догодина може да й подарим два шиша и няколко пъстри кълбенца прежда. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...